I dag ble det litt billigere å handle i Sverige

I dag ble tallene for Sveriges Bruttonasjonalprodukt fremlagt, og veksten der var mindre enn ventet.

Dette er gode nyheter for de som har kort vei til grensen og som aktivt handler mat hos våre naboer.

Opp 1,9% – lavere enn forventet

Tallene for Sveriges BNP for årsbasis i andre kvartal i 2014 ble altså i dag offentliggjort, og her kommer det foreløpig frem en stigning på 1,9%, noe som var litt lavere enn forventet. Det var ventet en økning på 2,4%, og disse smått skuffende tallene sørger for at den svenske kronen faller i verdi. For dette kvartalet gikk bruttonasjonalproduktet opp med kun 0,2 %, mens det var ventet en stigning på 0,6%, i følge Dagbladet.

Billigere svensk krone = billigere handel

En nedgang som denne fører naturlig nok til at verdien på den svenske kronen falle, og dette igjen fører til at det blir billigere for nordmenn å handle der. De helt store beløpene å spare er det foreløpig ikke, og vi ligger langt unna den store forskjellen vi hadde for noen år tilbake.

I morges fikk man 91,2 norske kroner for 100 svenske kroner, men når tallene fra Sverige kom på bordet sank verdien på den svenske kronen, slik at vi nå får 90,5 norske kroner for 100 svenske kroner.

Å handle med våre naboer i øst ble derfor på et blunk 0,7% billigere – altså ikke de største summene å spare, men som vi her på ToppFinans.com bruker å si: man bør spare penger der man kan, for til sammen kan det utgjøre store beløp.