Ventetiden på BankID 2.0 er snart over og Nordea er den første banken som lanserer den Java-frie løsningen for sine kunder.

Forargelsen over de mange Java-problemene og det endeløse antallet oppdateringer som bankkundene har måttet gjøre de siste årene har sørget for at BankID har planlagt og utviklet et ny løsning som er uten Java.

Fra oktober

Det råder nærmest halleluja-stemning blant norske bankkunder etter at de fikk vite at BankID skulle utvikle et Javafritt alternativ, BankID 2.0, og nå er ventetiden snart over – i hvert fall for Nordeas kunder.

I følge kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID er løsningen klar i slutten av denne måneden, men før bankene kan tilby dette må de første ordne en løsning på sin nettbank som er tilpasset BankID 2.0. Her ser Nordea altså ut til å være først ute, og i begynnelsen av oktober kan det være klart for både bedrifts- og privatkunder å bruke den nye versjonen.

Banken har jobbet målrettet for dette og har ønsket å tilby sine kunder den nye løsningen så raskt som overhodet mulig, og Nordea har uttalt at de forventer et kjempeløft for både banken og kundene.

Andre kunder må vente litt lenger

Kunder i andre banker må imidlertid belage seg på litt mer venting, og for eksempel ser DNB ut til å tilby sine kunder den Java-frie løsningen fra tidlig i november. Handelsbanken ligger an til å ha sin løsning klar i rundt månedsskiftet oktober/november mens Sparebank1 forventer å være klare i løpet av oktober. Danske Bank er trolig klare først i starten av 2015.

Kodebrikken består

Det er et faktum at frustrasjonen har vært stor blant både banker og kunder og i 2013 gjorde et sikkerhetshull til at kriminelle kunne hente ut sensitiv data fra kundenes PC’er. Som nevnt har også svært mange oppdateringer ført til problemer blant bankkunder som ikke er datakyndige. I Nordea bruker man fortsatt betydelig med tid på å hjelpe kunder som har problemer med Java, men nå er det altså en saga blott for disse oppdateringen. Kodebrikken skal imidlertid bestå, og man må oppgi både fødselsnummer, et passord og en engangskode fra kodebrikken/BankID på mobil. Enkelte banker bruker ikke kodebrikke og tilbyr en kode gjennom mobil.

Med BankID 2.0 vil man kunne bruke nettbanken enkelt både på mobil og nettbrett, og gjøres dermed tilgjengelig for alle enheter som inneholder en nettleser – uansett hvilket operativsystem!