Den svenske banken Avida Finans skal inn på det norske forbrukslånmarkedet, og en rekke investorer med blant andre Celina Midelfart og Tor Olav Trøim i spissen har skutt inn over 300 millioner kroner for å bli stor på forbruksfinansiering i de nordiske landene.

Norske Trond Kristian Andreassen tar om kort tid over styringen i Avida Finans, og selv om selskapet ikke er kjent blant nordmenn flest så vil det bli en endring på det i løpet av året. Selskapet har nemlig planer om å etablere seg her til lands.

Store investeringer

Tor Olav Trøim og hans forlovede Celina Midelfart har skutt inn betydelige beløp i selskapet og blir de største eierne i Avida finans med et eierskap på 55% av aksjene. Øvrige investorer har bidratt til at det totalt er skutt inn omtrent 300 millioner i selskapet, og Andreassen er storfornøyd med å få John Fredriksens tidligere høyre hånd og Trøims forlovede med på eiersiden.

Andreassen hadde følgende kommentarer å komme med i forbindelse med nyheten som ble presentert i Dagens Næringsliv.

– Mange er villig til å blø for å få dem med på eiersiden. Vi føler oss privilegert.

Utelukkende digital banktjeneste

Avida Finans er kjent for å drive med forbrukslån med største delen av driften i Sverige, og selskapet har altså tillatelse til virksomhet som går på vanlige banktjenester i form av innskudd og utlån.

Avida Finans planlegger å komme på banen med nye tjenester som omhandler forbruksfinansiering, og heriblant gjennom kredittkjøp i butikker og på nett.

Dette er ikke noe nytt i Norge, og i åresvis har man både i møbelforretninger og elektronikkforretninger fått kjøpe på kreditt ved å få et nytt kredittkort fra butikken. Andreassen har dog planer om å gjøre dette enda enklere og sier dette om planene til Avida:

– I fremtiden vil du få tilbud om finansiering og innvilget søknad via en app på mobiltelefonen. Den digitale lommeboken vil ta over stadig mer av betalingsstrømmene, og vi vil ta i bruk mer sofistikert teknologi. Dagens tilbud til kundene er basert på gammel teknologi.

Kommer i løpet av året

På spørsmål fra avisen om når lanseringen i Norge vil skje, svarer Andreassen at det vil bli i løpet av inneværende år. For øyeblikket foreligger det ingen planer om inkasso ettersom Andreassen har en klausul fra sin forrige arbeidsgiver om at han ikke kan starte opp med konkurrerende virksomhet.

Allerede i fjor tok Trøim kontakt med Andreassen da planleggingen av denne virksomheten ble lagt, og Trøim selv legger ikke skjul på hvor fornøyd han er med igjen å få samarbeide med Andreassen

Jeg hadde gleden av å jobbe med Trond Kristian og Fredrik da vi bygget opp Aktiv Kapital. De var svært viktige da Aktiv Kapital var det raskest voksende selskapet på Oslo Børs i perioden 1996-2003. Siden har Andreassen og Wedin lykkes svært godt i det de har gjort på hvert sitt hold gjennom Gothia og Avida. Det å investere i en dyktig ledelse som har erfaring med å bygge opp hurtigvoksende og lønnsomme selskaper har jeg stor tro på.