Apple har gjort alt de har kunnet for å overbevise moteverdenen om at deres Apple Watch er det neste ‘må ha’-tilbehøret.

Christy Turlington Burns er Apple Watchs motealibi.

Christy Turlington Burns er Apple Watchs motealibi.

Supermodellen Christy Turlington Burns har blitt klokkens høyst profilerte talsperson fra moteverdenen etter at hun stilte på scenen sammen med Apple-sjef Tim Cook i San Francisco på mandagen. Selskapet har i tillegg gjort store PR-grep i Paris og har allerede gitt tungvektere som Karl Lagerfeld, Anna Wintour og modell Karlie Kloss en forhåndstitt på klokken på Colette høsten 2014. Har alt dette vært med på å overbevise de motebevisste om at Apple Watch er noe som hører til på håndleddene deres? Det er lite som tyder på det pr. i dag.

Møtt med en gjesp

Til tross for all glamouren som omga lanseringen av klokken ble multitasking-uret møtt med et gjesp av moteverdenen på mandagen. Medlemmer av motebransjen sa rett ut at det de fikk se var en dings og ikke denne sesongens nødvendige tilbehør. Den fremadstormende modellen Julia Van Os avskrev Apple Watch nylig i et intervju med Reuters etter at hun hadde deltatt i et Stella McCartney Show i operahuset, og den hollandske modellen hadde følgende å si om klokken.

‘Jeg har ikke hørt noen snakke om den. Den representerer en annen verden, og er mer teknologi enn mote. I moteverdenen bærer vi ikke slike ting på oss.’

En salgsperson i Printemps er enig i denne vurderingen og sier at butikken ikke vil selge denne klokken. Klokken er forventet å ligge i prisklassen fra 350 dollar til 10.000 dollar (for 18 karat gull-versjonen). Talsmannen kunne også si følgende: ‘Du må forstå én ting. Vi er luksusmerker og Apple Watch er mer teknologi‘. Forretningen selger merker som Longines, Montblanc og Rolex, og nå kan det altså se ut som at Apple må se langt etter å menge seg sammen med disse aktørene.

Apples nye klokke kommer i salg i april og kobler seg til eierens iPhone og kan dermed vise både meldinger, varsler og avtaler i tillegg til flere ting. Med en lang rekke apper kan klokken overvåke aktiviteten/helsetilstanden til eieren, bestille bil gjennom Uber og til og med åpne garasjedøren trådløst. Displayet kan velges etter eierens ønske og her vil man kunne få alt fra Mikke Mus som viser tiden med hendene sine eller rett og slett en enkel digital klokke.