Megasuksess ved hjelp av agenturavtaler

Å sikre seg agentur på produkter kan være svært lønnsomt og det er virkelig Marianne Willumsen Nustad et levende bevis på.

Den driftige forretningskvinnen har ved hjelp av økologisk te og leppepomade gjort det ekstremt godt og har i løpet av få år, siden 2010, et resultat før skatt på i overkant av 50 millioner kroner!

Drømmehistorie

Nustad er et levende eksempel på at man kan skaffe seg sitt eget levebrød med forholdsvis enkle hjelpemidler og at dette kombinert med god forretningssans kan sørge for at man kan gjøre det veldig skarpt. Saken er i dag omtalt i nettavisen Hegnar.no, og her forklarer hun hvordan suksessen har blitt til.

Lønnsomme agenturer

Forretningseventyret til Nustad startet allerede for ti år siden ved at hun sikret seg rettighetene til noen spesielle ørepropper fra leverandøren Quies i 2001. Hun sikret seg i tilegg til dette også flere andre avtaler som har gitt henne en gullgruve av en distribusjonsportefølje. Hun har også forklart at enkelte tilfeldigheter har spilt inn på hva hun har lykkes med, og da hun kontaktet et PR-byrå i forbindelse med øreproppene satt en av arbeiderne i PR-firmaet og smurte leppene sine med den velkjente leppepomaden Rosebud. Hun kontakten firmaet som produserte den og skaffet seg agenturet for produktet i 2002, og i vet alle hvor populær denne lille esken har blitt i Norge.

Store stjerner som Kate Hudson og Drew Barrymore brukte produktet og skapte en skikkelig boost om den, og i 2006 sikrer hun seg rettighetene for hele Europa, og på det meste solgte hun opp mot 200.000 leppepomader hvert år.

På en tur til Danmark i 2007 oppdagen hun et britisk livsstilsmerke som utvikler og selger økologiske produkter, Pukka, og da hun var på en opplæringstur der to år senere oppdaget hun den neste suksesshistorien, EOS. EOS, som står for Evolution of Smooth, selger små leppepomader som har eggeform, og dette viste seg å være et blinkskudd av Nustad. Hun sikret seg EOS-agenturet for hele Norden, og i løpet av to år har hun solgt hele 850.000 leppepomader, og den lille eggeformete godsaken står for en stor del av omsetningen.

Munnspray på gang

En bekjent av gründeren var på tur i Paris og fant en morsom munnspray som Nustad sikret seg agenturet for i hele Norden, og denne heter ‘Hello’. Denne sprayen har tatt markedet i USA med storm, og med en ny og spennende innpakning som er langt unna det vi forbinder med munnspray i Norge, har Nustad troen på nok en suksess.

Sjekk ut vår bedriftsskole – kanskje er du nestemann som kan oppleve suksess!