Det er svært mange mennesker som har kjæledyr i Norge, men det er ikke alle som er like flink til å forsikre våre små og store venner.

Ofte er det slik at man knytter nære bånd til sine kjæledyr og i enkelte tilfeller vil sykdom eller skade føre til at vi må oppsøke veterinær for å få hjelp. Har man en dyreforsikring vil man da kunne spare seg for store utgifter.

Hvorfor forsikre?

Det er mange som mener at det å forsikre kjæledyrene sine er bortkastede penger, men er det egentlig det? De aller fleste forsikrer både hus, hjem og barn, samt seg selv, så hvorfor skulle det ikke være den mest naturlige ting i verden å forsikre familiens kjæledyr? Disse dyrene er ofte også familiens beste venn og et fullverdig medlem av denne, og for mange er de faktisk også en livsledsager som betyr mye.

Kan bli dyrt

Å eie et kjæledyr er som regel ingen utfordring rent økonomisk sett, men det er hvis sykdom og skader skulle inntreffe at man kan merke det på lommeboken. Utgifter i titusen-kronersklassen er ikke uvanlig og har du en dyreforsikring vil du derfor kunne slippe unna med en egenandel, samt spare betydelige beløp.

Alternativet, noe som mange dyreleger opplever, er at eierne av kjæledyrene faktisk må avlive dem ettersom utgiftene til veterinæren blir for store – dette til tross for at skaden/sykdommen lar seg ordne. Dette er en situasjon ingen har lyst til å komme opp i og derfor vil forsikring av dyr være en god investering på alle mulige måter.

Føre var

Når du skal forsikre ditt kjæledyr er det viktig at du gjør det så tidlig som mulig, og i hvert fall før det blir sykt. Unge som gamle dyr kan oppleve både skade og sykdom, og det vil være for sent å kjøpe forsikring hvis dyret allerede har kommet inn for å få en diagnose. Overraskende mange veterinærer opplever også at eierne av kjæledyrene avslutter forsikringen når dyrene blir rundt 6-8 år, og argumentet som da brukes er at forsikringen aldri har vært i bruk og at de heller kan spare pengene. Tenker man seg om er dette noe paradoksalt ettersom det er akkurat med dyr som med mennesker – problemene oppstår gjerne etter hvert som alderen siger på. Det er ikke få ganger at dyr har måttet blitt avlivet på grunn av store utgifter til operative inngrep bare måneder etter at en forsikring har blitt sagt opp.

Det finnes flere aktører på nettet som selger dyreforsikringer, og med et lite søk vil du kunne finne flere gode alternativer. Ta deg gjerne tid til å sammenligne de forskjellige tilbudene og dekningen til forsikringene slik at du ikke betaler for mye.