Å låne penger er noe alle gjør en eller annen gang i livet, og uansett hvilket lån vi skal ta opp er det nødvendig for oss å få vite hva kostnadene ved dette vil bli.

Det er veldig greit å få vite både hva de månedlige, årlige og samlede kostnadene blir for det er først da vi har den fulle oversikten over hva det vil koste oss å låne penger.

Individuelle vurderinger

Når man skal søke om et forbrukslån har man muligheten til å få et overslag over hva lånet vil komme på rent kostnadsmessig, og dette gjøres ved å bruke de integrerte kalkulatorene som ligger på bankenes søknadssider. Her kan man fylle inn beløpet man ønsker å søke om samt hvor lang nedbetalingstid man ønsker. En forbrukslån kalkulator vil da komme med et overslag som vil gi deg et hint om kostnadene ved lånet du søker om.

Grunnen til at vi sier ‘overslag’ er fordi bankene alltid vil gjøre en invididuell vurdering av hver søknad som kommer inn, og en lånekalkulator som dette vil aldri kunne beregne helt plettfritt hvilket tilbud du vil komme til å motta. Det er mange variabler tilstede i et regnestykke som dette og både betalingshistorikk, inntekt, nedbetalingstid, alder, nasjonalitet og flere andre faktorer vil spille inn.

Hvis du følger lenken ovenfor vil du komme til en side som vil hjelpe deg med å lete etter de beste betingelsene på forskjellige forbrukslån. Du har også muligheten til å sjekke forbrukslånkalkulatoren som er integrert på nettsidene deres. En søknad er uforpliktende, og hvis du fyller ut en vil de sende den videre til flere forskjellige banker slik at du kan velge det tilbudet som er det aller beste.

Et godt råd for å få en god rente er å ha en bra inntekt og ingen betalingsproblemer. Hvis dette er inntakt kan du oppleve å få gode renter på ditt forbrukslån.