Å starte opp en bedrift er en hendelse som er utrolig spennende og givende for den det måtte gjelde, og det er en hel del ting som må klaffe før man kommer seg i gang. Èn av disse tingene er selvsagt finansiering til oppstart, og her er det mye forskjellige man kan få behov for penger til. Har man ikke oppsparte penger å bruke på dette eller investorer som spytter inn penger, kan man bli nødt til å ta opp et lån slik at man kommer seg igang.

hva-koster-det-å-etablere-as

Det finnes mange forskjellige lån man kan søke og selvsagt er forbrukslånet ett av disse. I denne artikkelen ser vi nærmere på denne låneformen og hvordan den kan være aktuell i forhold til dette formålet.

Forbrukslånets fordeler

Ønsker du å låne penger til å starte opp firma eller bedrift så kan dette enkelt gjøres gjennom å søke om et forbrukslån. Dette lånet er et populært produkt i Norge ettersom det kan benyttes til akkurat det søkeren måtte ønske. Det er imidlertid en generell anbefaling at lånet ikke går til forbruk, altså shopping, reising etc., men til å investere i verdier.

Det å starte en bedrift vil derfor kunne gjøres ved hjelp av et forbrukslån ettersom man da forhåpentligvis har investert pengene i noe som vil kaste av seg etter hvert. Lånet vil dermed kunne gi deg en finansiell hjelpende hånd til å komme deg i gang eller til å ekspandere, og når man vet hvor raskt man kan få et slikt lån er det egentlig ingenting i veien for å benytte seg av et slikt.

Noe å huske på

Når man er forbruker er man veldig nøye med å undersøke det som gir oss best avkastning for pengene, og dette gjelder stort sett alle former for bruk av penger. Om det er handling av mat, kjøp av klær, kjøp av forsikring og fylling av bensin er det slik at vi som regel er ute etter å finne det alternativet som gir oss mest valuta igjen.

Tenker du det samme når det kommer til lån? Tenker du på å ta opp et lån for å starte en bedrift? Er det ikke da slik at du burde vurdere å tenke som en forbruker også da? Hvorfor skal du betale mer enn det du egentlig behøver? Det er mange spørsmål på én gang, men de er høyst legitime, for når du skal låne penger er det store beløp å spare på å gjøre et skikkelig forarbeid. Er du en av dem som hopper på det første og beste tilbudet kan dette vise seg å bli en dyrekjøpt erfaring for deg.

Sjekk vår etableringsskole for oppstart av bedrift.

Et forarbeid som dette kan man gjøre på to forskjellige måter: man kan sende inn flere søknader som har samme lånebeløp og nedbetalingstid til flere forskjellige banker, og avvente svar tilbake fra disse. Etter en kredittsjekk vil du få svar på hva de kan tilby deg, og da er det enkelt for deg å kunne slå til på det beste tilbudet ved å sammenligne disse.

En annen måte å gjøre dette på er å anvende seg av en finansagent som gjør denne jobben for deg. Dette er en meget enkel løsning hvor du fyller ut én søknad som agenten formidler videre til flere andre banker. Du sparer deg derfor for mye tid, samtidig som du lar bankene knive om deg og ikke omvendt.

Finnes det andre løsninger?

Som gründer er man bestandig nødt til å se etter alternative løsninger hvis man ikke ønsker å låne penger, og da må man snu og vende på hver stein. Har du muligheten til å låne penger av dine foreldre eller noen andre slektninger eller venner, så er dette absolutt en kurant måte å gjøre det på. Her tilråder vi imidlertid at man er ryddig, for når det gjelder penger er blodsbånd og vennskap noe som fort kan ødelegges.

God gammeldags sparing er kanskje det som er å foretrekke, men dette krever igjen en god del tålmodighet og økonomisk disiplin. En grei måte å gjøre dette på kan være å betale litt ekstra i skatt som man igjen får utbetalt på sommeren. Disse pengene kan investeres videre i ditt firma slik at de forhåpentligvis kan hjelpe deg med å oppfylle din drøm om å skape en egen arbeidsplass.