Vi har tidligere skrevet litt om oppussingslån, men i denne artikkelen skal vi se enda litt nærmere på fordelene med å gjennomføre en oppussing og hva du bør være på utkikk etter.

Folk velger å pusse opp hus og hjem av vidt forskjellige årsaker, men som en fellesnevner kan vi si at det uten tvil er mange fordeler forbundet med dette. Kanskje behøver du litt ekstra rom for en stadig voksende familie, eller er du rett og slett luta lei av det samme gamle kjøkkenet ditt? Har du ikke råd til å flytte kan en oppussing være akkurat det som trengs, og på denne måten kan du oppgradere boet ditt til å passe dine behov. Det trenger ikke bestandig å være så mye, for som man sier: forandring fryder!

Fordelene med å gjennomføre en oppussing

Å gjøre forandringer i form av en oppussing vil sannsynligvis ikke bare gjøre deg litt lykkeligere, men det vil også øke verdien på huset ditt hvis du skulle gå med tanker om å selge. For eksempel vil et skikkelig tilbygg eller en ombygging av loft/kjeller som gir deg mer boareal kunne løfte verdien på huset, men ikke ta dette for gitt. Om du dekker inn kostnadene du har med å gjennomføre en oppussing er avhengig av flere faktorer, men i all hovedsak kan vi si at det er markedet som bestemmer det i det øyeblikket du tar en avgjørelse om å selge.

Snekring

Å investere i forskjellige ENØK-tiltak er naturligvis også en mulighet og noe som vil være med på å øke verdien. Varmepumper er populære investeringer som i tillegg til å redusere strømregningene dine også er energieffektiviserende. Husk også på at mindre oppussingprosjekter som et strøk maling her og der ikke koster så mye, men garantert vil gjøre det mye mer triveligere for deg selv og eventuelle fremtidige kjøpere.

Hvordan gjennomføre dette rent økonomisk

Som vi tidligere har skrevet her på våre nettsider så finnes det en rekke muligheter når det kommer til finansiering av oppussing, og pengene til dette må som sagt komme fra et sted. Å bruke sparepenger er naturligvis noe mange vil foretrekke, men som regel er det jo slik at de aller fleste av oss ikke sitter med en velfylt bankkonto med pengereserver. Hvis man allikevel skulle ha en slik reserve det er det faktisk greit å ha litt penger stående på konto i bakhånd.

Som regel er det slik derfor slik at det er lån som gjelder, og hvis du trenger penger raskt finnes det flere låntilbydere som tilbyr raske og usikrede lån som du kan bruke til oppussing. Husk på at slike lån ofte er noe dyrere enn vanlige boliglån og at du derfor må være sikker på at økonomien din klarer det.

Finn en god byggherre

Penger er én ting – å få gjennomført selve oppussingen noe ganske annet. Hvis du ikke er nevenyttig i noen spesielt stor grad vil det å leie inn hjelp være helt nødvendig – noe annet vil kunne være ekstremt uklokt rent økonomisk sett, og det å ødelegge materialer og i verste fall huset ditt, er ingen god idé.

Det betyr i korttekst at du må finne deg en byggmester som kan gjennomføre jobben, og naturligvis skal du her velge en som har fagbrev, og ikke en som ikke kan fremvise papirer. Du skal også hente inn anbud fra minst tre forskjellige snekkere og velge den som gir deg det beste tilbudet og som forøvrig virker best kvalifisert. Be om å få tilbud på en fastpris og ikke en cirkapris – har du en fast pris har du en fast pris, og slipper dermed overraskelser når regningen kommer.

En rask sjekk i Google vil også kunne være til hjelp, og se gjerne etter omtaler av firmaet eller spør firmaet selv etter referanser. Tidligere kunder er en veldig nyttig hjelp og hvis du har muligheten til det kan en rask telefon spare deg for mye bryderi. Det kan være snakk om mye penger så det er derfor ingenting feil med det å være forsiktig.