Å kjøpe en ny bil er bestandig spennende, og det gjelder uansett om det er en splitter ny modell eller en bruktbil. Det samme kan vel knapt sies om prosessen det innebærer å skaffe til veie finansiering for å gjennomføre kjøpet.

Mange bilkjøpere bruker uttallige timer på å sammenligne fordeler og ulemper med forskjellige biler og modeller, for deretter å gjøre en knallhard jobb med å presse prisen ned til ønsket nivå. Hadde disse personene lagt ned den samme innsatsen for å finne den beste finansieringløsningen ville nok mange blitt overrasket over hvor mye penger de kunne spart, og dette er definitivt tilfellet hvis man ønsker å anvende seg av et forbrukslån som billån. Arbeidet du bruker på å prute ned prisen kan fort vise seg forgjeves hvis du ikke gjør den samme jobben når du skal finne det beste lånealternativet, og faktisk kan det ende med at prisen blir dyrere enn om du hadde valgt et annet.

I denne artikkelen ser vi nærmere på det å bruke et forbrukslån til å finansiere et bilkjøp med, samt noen fordeler og ulemper knyttet til nettopp dette.

Fordeler med usikret lån som billån

Lånet er som altså usikret og det er derfor et helt nødvendig lånetilbud for dem som ikke har muligheten til eller ønsker å stille sikkerhet for penger de låner. Forbrukslånet er som mange kanskje også vet et lån som i utgangspunktet kan brukes til akkurat det man måtte ønske, men det betyr imidlertid ikke at dette er å anbefale. Å blåse bort pengene på forbruk vitner om utrolig dårlig økonomisk sans, og eksempler på dette kan for eksempel være ferieturer, kjøp av klær og slike ting.

Ved å låne penger til bil har du muligheten til å investere disse i en konkret verdi, og dette betyr at du kan selge bilen og innfri forbrukslånet hvis du ikke klarer å betjene det. Om du ikke får alt tilbake har du i alle fall muligheten til å begrense skaden. Klarer du å betale ned lånet sitter du attpåtil med egenkapital neste gang du skal kjøpe bil.

Ved å ta opp et forbrukslån så er det ofte slik at det er billigere å låne et større beløp enn et mindre beløp. Sjekk med banken din om du får en lavere rente ved å øke lånet med noen tusenlapper – det kan du faktisk fort spare penger på samtidig som du kan få deg en bil som er en enda litt bedre.

Hvis bilen du tenker på å kjøpe ikke er altfor dyr så vil derfor et forbrukslån så definitivt kunne være en god løsning for deg, men det er en annen ting det også er verdt å bite seg merke i: kommer du over et meget godt tilbud på en bil som du ønsker å slå til på vil et forbrukslån passe spesielt godt ettersom du da har muligheten til å få pengene på hånden bare i løpet av et par dager. Ettersom lånet er usikret er også dokumentasjonsmengden betydelig mindre og du kan derfor påregne langt kjappere behandlingstid. Dette gir deg faktisk muligheten til å bruke forbrukslånet som et verktøy for å slå til på et godt kjøp, for deretter å ordne en alternativ finansiering i etterkant som eventuelt er billigere.

Ulemper

Vi har allerede vært inne på dette med ulemper omkring det å bruke et forbrukslån til å finansiere et bilkjøp med, og det er som sagt at rentene på slike lån er høyere enn på et tradisjonelt billån man får gjennom sin dagligbank. Forskjellen mellom disse to lånene er at forbrukslånet ikke krever sikkerhet for pengene, mens banken tar pant i bilen eller annen eiendom for å sikre seg. Denne sikkerheten fører til at de kan tilby bedre renter.

At man får pengene såpass kjapt på konto og uten spørsmål fra banken betyr også at det bestandig vil være en fare for at man kan gjøre bomkjøp. For de som er rask på labben og kanskje ikke så disiplinert i bruken av penger vil denne muligheten til raske penger fort bli en meget dyrekjøpt lærepenge.

Et godt tips

Uansett hva du velger å gjøre: et godt tips vil være å søke om flere forbrukslån samtidig hvis dette er det valget du faller ned på. Å sende inn en søknad er ikke bindende, så det er ingen fare forbundet med det, men du sikrer deg muligheten til å sammenligne de forskjellige tilbudene opp mot hverandre.

Alle bankene vil kjøre en kredittsjekk mot deg for å se hva de kan forvente av betalingsvne, samt hvordan din økonomiske situasjon er. Dette gjør de for å kunne gi deg det de mener er det rette tilbudet. Det vil variere fra bank til bank hva utfallet av denne sjekken vil være, så det kan derfor lønne seg stort å sende inn flere søknader på én gang. Søk om det samme beløpet og se hvem som tilbyr deg den beste og billigste totalpakken.

Oppsummering

Hvis et forbrukslån allikevel er ditt valg er det derfor viktig at du er godt forberedt og har en plan både for hvilken bil du er ute etter og hvor langt du ønsker å strekke deg. Husk også på å sjekke at det er rom for økte månedlige utgifter i din økonomi. Blir det trangt har du muligheten til å strekke nedbetalingen over flere år. Dette betyr naturligvis at den totale summen du betaler tilbake blir høyere, men at de månedlige avdragene blir mindre. Dette er en balansegang hvor du hele tiden må veie fordelene opp mot ulempene.

På denne siden finner du en enkel oversikt over de forskjellige lånene som tilbys via ToppFinans.com og der kan du velge om du vil lese omtalene av hvert produkt eller om du ønsker å søke direkte.