Går vi ikke alle rundt med en drøm om å tjene penger, og helst store penger? Alle har den samme drømmen, men så var det bare ett problem: hvordan skal man gjøre det på den beste måten?

Et fasitsvar på dette finnes naturligvis ikke, men det er allikevel et par ting som gjelder: skal man tjene penger må man jobbe, og skal man tjene mye penger må man jobbe hardt.

Ingen snarveier

Det som ofte er en fellesnevner for dem som ønsker å tjene penger er at man har urealistiske forventninger til hvordan man skal oppnå dette, og for å helle litt isvann i blodårene dine så er følgende setning en ugjendrivelig sannhet: det finnes ingen snarveier.

Å tjene penger krever hardt arbeid, selvfølgelig avhengig av hvor mye penger du vil tjene, og dette er det eneste som gjelder. Alle de pengesterke og vellykkede menneskene vi til daglig ser i mediebildet har som regel jobbet hardt for sin rikdom, selv om et fåtall også har hatt sin del flaks. Men flaks og hardt arbeid henger som regel sammen, og dette er et faktum man skal være klar over. Tenker man på mennesker som Røkke, Hagen, Stordalen og så videre så er alle disse personer som har jobbet knallhardt hele sitt liv, og som har lyktes som en konsekvens av dette.

Utdanning

Det er som sagt svært sjeldent at millionene kommer ramlende ned fra himmelen, og det er bare en liten håndfull som sitter med millioner på bok etter en heldig Lotto-trekning. Det første steget for å komme i en posisjon hvor man tjene penger vil derfor naturligvis være å tenke utdanning. Hva brenner du egentlig for? Er det et fagfelt som du virkelig kunne tenke deg å fordype deg i?

Mulighetene er mange og felles for dem alle er det at man kan tjene godt på det – uansett hva man faller ned på. Enhver bransje har behov for ledere, og det vil derfor bare være din indre drivkraft som vil kunne begrense deg. Hvis du er fornøyd med en helt normal jobb er det naturligvis ingenting som er galt i det, men hvis du ønsker å gjøre det bedre enn dét så vil det kreve en ekstraordinær innsats av deg. Husk at Stein Erik Hagen startet karrieren sin som ansatt på en Rimi-butikk, men ambisjonsnivået hans var skyhøyt, og han brukte de mulighetene han fikk til å avansere i systemet.

Raske penger på nett? Glem det!

Det finnes ekstremt mange måter å tjene penger på nett på, og det er veldig mange som vil love deg gull og grønne skoger for en minimal innsats. Vi har allerede nevnt at det ikke finnes noen snarveier, og dette er en regel som gjelder også for dette feltet. Spesielt skeptisk skal man som sagt være mot lokkeanonsene som lover deg rask gevinst hvis du bare ‘kjøper denne boken’ som visstnok skal vise deg veien til kjapp rikdom. Det er faktisk ikke bare å sette opp en nettside og vente på at pengene skal trille inn på kontoen, hvis du trodde det. Det krever uante mengder med arbeid for å lykkes med dette og hvis du tenker deg om så er det sannynligvis ekstremt mange mennesker som jobber med akkurat det samme prosjektet som deg, og konkurransen vil derfor være veldig hard. Husk også på at det overhodet ikke er noen som blir rik av å fylle ut spørreskjemaer fra forskjellige selskaper, for skal du lykkes med det får du ikke annet å gjøre hele døgnet.

Det er et ordtak som heter at man er sin egen lykkes smed, og det er mye sant i akkurat dette.

Finn dine styrker

Har du kanskje allerede en jobb som du ikke er helt fornøyd med eller at du føler at du er på feil plass? Det finnes muligheter for alle som er villige til å ta dem? Er du en som er glad i å skrive og god i språk? Da kan det kanskje være smart å registrere deg på et freelance-forum slik at du f.eks. kan oversette tekster fra et annet språk til norsk, eller at du skriver artikler på forespørsel. Mulighetene er mange, men man må starte i det små og jobbe seg opp. Å si opp en jobb for å forfølge en drøm som kanskje ikke har rot i virkeligheten vil rett og slett ikke være smart. Vær tålmodig og bruk tiden til å bygge deg opp – det vil du ikke angre på.

Vi gjentar det igjen: det finnes ingen snarveier.