Man kan ikke si at det finnes så mange profesjonelle bilkjøpere i Norge i dag, men vi kan i alle fall si at finnes en rekke mennesker som driver med salg av bil som er profesjonelle. Du kjøper kanskje bil hos en forhandler mellom 5-15 ganger i løpet av ditt liv, men da skal du tenke på at dette er det antallet biler en bilselger kanskje kvitter seg med hver uke – så ja, de kan mer om bil enn deg.

En bilselger vil naturligvis ønske å selge deg akkurat den bilen som du ønsker å kjøpe, og det er i deres interesse å få deg til å føle deg så komfortabel som mulig gjennom hele kjøpsprosessen, slik at du vil anbefale dem til dine venner samt at du kommer tilbake neste gang du skal kjøpe bil. Husk i alle fall at de samtidig er i bransjen for å tjene penger, og det er selgerens jobb å tjene så mye som mulig på hvert eneste salg.

Bilselgeren har hjemmebanen, men med noen gode forberedelser og litt strategisk forankret forhandling kan du faktisk tjene gode penger når du skal gå til innkjøp av bil.

Tips til bilkjøp

Forberedelser

Å forberede seg godt når man skal kjøpe en bil er veldig viktig – det er tross alt en stor investering du skal gjøre. Før du drar til bilforhandleren kan det være greit å ha tenkt igjennom hvilken bil du er ute etter. Hvilket behov er det du har? Trenger du mer enn 5 seter? Har du tenkt på farge? Hvilken prisnivå har du tenkt å legge deg på? Jo flere spørsmål du tar stilling til jo bedre forberedt vil du være når du tropper opp i butikken for å kikke på bil.

Som en del av forberedelsene kan du faktisk legge turen innom forhandlerene, men samtidig klargjøre at du bare kikker litt rundt. Ikke la dem snakke deg inn i noe eller komme med noen tilbud enda. Det er bestandig greit å fått sett på nært hold de bilene man er interessert i. Noter gjerne ned modeller og pris, og dra hjem for å fortsette med dine forberedelser. Gå på nett og finn tilsvarende modeller og se hva de selges for – dette er informasjon du kan dra nytte av senere i prosessen.

Ønsker du å kikke på bilene i ro og fred kan du stoppe og kikke på modellene som står ute etter stengetid.

Fleksibilitet lønner seg

Jo flere modeller du har å velge mellom jo bedre vil det være for deg, ettersom du da sitter med flere kort på hånden som du kan velge mellom. Fleksibilitet når det kommer til merke, modell, årsmodell, fargevalg etc. vil åpne opp en hel verden av biler for deg, men dette er noe man selv må vurdere viktigheten av.

Hvis du i tillegg er så heldig at du finner samme type bil hos flere forhandlere eller privatpersoner har du virkelig muligheten til å gjøre et godt kjøp! Det å få muligheten til å presse to forhandlere opp mot hverandre er en drømmesituasjon for en bilkjøper, for det er egentlig bare å huske på hvem som er avhengige av hvem i en situasjon hvor du skal kjøpe bil. En bil får du alltids tak i ettersom utvalget er så stort, så en bilforhandler vil dermed strekke seg langt for ikke å gå glipp av et salg.

Finn en selger og testkjør bilen

Det er bestandig vktig å ha en dyktig selger å forholde seg til, men denne selgeren skal også behandle deg på en ordentlig måte. Hvis han/hun opptrer på en måte som får deg til å føle deg utrygg på handelen er det enkelt og greit bare å finne noen andre eller rett og slett finne en annen butikk. Er selgeren imøtekommende når du stiller spørsmål og opptrer han/hun tålmodig overfor deg. Prøver de å prakke på deg en annen bil enn det du i utgangspunktet var interessert i?

Når du har kommet til en forhandler som du føler at du kan ha en god dialog med er det på tide å bestille prøvekjøring. Dette kan naturligvis være en spennende opplevelse, men ikke la selgeren se om du knytter deg emosjonelt til bilen. Hvis du liker det du ser og det du føler er det på tide å sette opp pokerfjeset og pokerkroppen – spill likegyldig. Bilkjøpere som har en mer analytisk tilnærming til bilkjøp betaler mindre for sine investeringer.

For selve prøvekjøringen er det essensielt at du kjenner på bilen og hvordan den oppfører seg. Bruk tid og sjekk om kontrollene sitter på en måte slik at de fungerer best mulig for deg. Er bilen god å sitte i? Du kommer til å tilbringe mye tid i bilen og hvis det er noe ved den som irriterer deg er det kanskje greiest å finne et annet alternativ.

Forhandling og pruting

Når prøvekjøringen er unnagjort er det på tide å begynne ‘krigen’ med selgeren, for det er pengene det handler om her! Har du gjort en god jobb i forkant kan du virkelig gjøre det skarpt. Den første prisen du får er som regel en standardpris, men ofte kan det være en liten margin å forhandle på her. Hvis du har flere liknende modeller på hånden som den du har prøvekjørt kan du forsøke å presse prisen ved å si at du ønsker vil henvende deg til en annen forhandler. Vær imidlertid observant på at det ikke er bestandig at selgeren har muligheten til å tilby deg rabatt på et bilkjøp, men da kan du være lur og forsøke å deg på litt tilleggsutstyr som dekk, stereo, krok, setetrekk etc. Vær oppfinnsom og kreativ og du kan da fort skaffe deg gode dealer.

En annen strategi er enkelt og greit å si rett ut til forhandleren hva du ønsker å betale for bilen, og tilby det – ferdig med det! Ikke tilby 10.000 kroner mindre enn det igjen, men tilby det du ønsker å betale og du vil kunne oppleve at du vil kunne gjøre gode avtaler med denne strategien. Som regel er det slik at en selger er interessert i å gjøre fornuftige og rettferdige avtaler med de aller fleste, men en bil vil aldri gis bort.

Vær høflig

Dette siste punktet er veldig viktig, og det handler om at du skal være høflig. Å behandle din kundebehandler respektløst og rett ut sagt være en tosk vil aldri gi deg noen god avtale – det kan du være 100% sikker på. Tenk litt på hvordan du ønsker å bli snakket til når du befinner deg i en arbeidssituasjon og snu om på tankegangen. Det er lov å prute og forhandle ja, men gjør det med en respekt og høflighet som alle fortjener.