Lex Van Dam er nesten for en levende legende å regne når det kommer til livet på børsen, og her skal du få litt kort historikk om denne mannen og kanskje det som er mest interessant: hans Trading Academy som man kan benytte seg av for å få kunnskap om børsen.

Van Dam har gjort stor suksess med sitt kursmateriale og i denne artikkelen tar vi en liten kikk på hva Trading Academy kan by på.

LES OGSÅ: Hvordan tjene penger hjemmefra – en artikkelserie!

Først litt historikk…

Lex Van Dam er en ledende nederlandsk finansmann som har lang erfaring og stor kunnskap om handel på børs. Han startet karrieren sin i 1992 hos ingen ringere enn Goldman Sachs hvor han holdt fortet i 10 år. Deretter flyttet han over til GLG som da var Europas største hedgefond, og det er nettopp innen blant annet hedgefond van Dam har sin spisskompetanse.

På TV med 8 amatører og 1 million dollar!

Det ble imidlertid først ‘snakk’ om Lex van Dam da han deltok i BBC-programmet Million Dollar Traders i 2009, og i dette programmet skulle åtte helt vanlige mennesker få undervisning om hvordan aksjemarkedet fungerer.

Van Dam la 1 million dollar av sine egne penger på bordet og disse pengene skulle nybegynnerne handle med på børsen over en periode på 8 uker. Hva ble resultatet: jo, man fikk bevist at også amatører og noviser kan bli profesjonelle tradere på børsen og gjennomsnittlig tapte de kun 2% av pengene. Dette mente Van Dam var sterke tall ettersom det var urolige tider på børsene den gang og at profesjonelle tradere gjennomsnittlig tapte 4%!

Målet til Van Dam var også å oppmuntre tv-seerne og deltakerne til å ta større kontoll over sine personlige finanser som et resultat av den globale finanskrisen.

The Lex Van Dam Trading Academy blir født

Senere samme året som tv-serien gikk på skjermene gav Van Dam ut boken How To Make Money Trading, og denne var ment å utfylle de trading-teknikkene som kom frem tv-programmet.

I november 2010 lanserte finansmannen The Lex van Dam Trading Academy, og dette er et kurs som altså skal lære mennesker hvordan de skal investere på aksjemarkedet.

Om kurset

Som sagt dreier dette kurset seg om å utdanne deg og meg til å kunne gjøre fornuftige og gode investeringer i aksjemarkedet, og det er faktisk ikke så vanskelig som mange kanskje tror.

I kurset forklarer Van Dam det grunnleggende som omhandler trading/investering i aksjemarkedet og hvordan man skal unngå de vanligste feilene som folk flest begår når de holder på med dette. Man lærer seg også gjøre analyser av børsnoterte selskaper samt å selv komme frem til et svar på om en investeringsidé er fornuftig eller ikke. Hovedpoenget er at man ikke kan stole på at analytikere gir deg en uhildet vurdering av et selskap, og at det beste derfor er at man lærer seg dette selv. Det handler om å finne den skjulte juvelen før markedet oppdager den!

Man lærer seg også å lese diagrammer på en skikkelig måte og dette er man nødt til å ha i ryggmargen før man handler. Man får et innblikk i forskjellige markedsindikatorer slik at man får ting satt i perspektiv – noe som vil gjøre det lettere å forstå.

Å investere i aksjer er slett ikke lett og Van Dam tar opp den psykologiske biten med det hele. Det er lett å bli grådig når det går bra, men kanskje like lett å få panikk når man møter motstand. Du får innblikk i hvordan du skal håndtere problemene som dukker opp samt at du lærer deg å bli mentalt tøffere. Dyktige tradere minimerer tapene sine og maksimerer utbyttet og du får vite hvorfor det som regel går motsatt med de som ikke er godt nok forberedt. Før hver handel skal man ta en liten mental sjekk, og i kurset får du fremgangsmåten.

Også risikohåndtering er viktig og utanningen viser hvordan du bygger deg en velbalansert portfolio av aksjer og hvordan balansen mellom risiko og avkastning skal organiseres. Dette må man ha kunnskap om hvis man skal kunne maksimere profitten og minimere tapene!