Interessen for valutahandel for ‘amatører’ har skutt i været den siste tiden, og hvis dette er noe du har lyst til å prøve så har du muligheten til å gjøre det nå – og det er veldig enkelt!

Handel med valuta er både interessant og spennende, og med dagens handelsmuligheter for oss vanlige dødelige er det faktisk gode muligheter for at man kan gjøre meget gode og profitable utbytter – hvis man vet hva man gjør.

Plus500---200x225

CFD og valutahandel

Den stadig økende populariteten og interessen for cfd handel har sørget for at vanlige nordmenn som sagt har sjansen til å profitere på endringer i markedene, og ved hjelp av såkalt giring kan man faktisk eksponere seg mot markedet for en langt større verdi enn det man faktisk handler for.

Du kan lese mer om cfd handel generelt og giring i denne artikkelen på våre sider.

Kort fortalt kan vi uansett si følgende: det er totalbeløpet på din handelskonto som står som sikkerhet for de pengeplasseringene du gjør hos din nettmegler, og dette betyr at du kan handle for store verdier ved hjelp av marginer og fortsatt kun betale en forholdvis lav sum.

Man sier gjerne at man ved cfd handel kan akselerere både tap og gevinst. Det er meget risikofylt og denne formen for handel krever at man følger med til en hver tid og er aktiv.

Hvordan foregår valutahandel?

Valutahandel på nett er i utgangspunktet nokså enkelt selv om det kan virke komplisert. Som du kanskje har sett så ser man noteringer som dette: EURUSD eller GBPAUD. Dette kalles for kryssnoteringer eller valutakryss og den valutaen som står nevnt først kalles for basisvalutaen, mens den andre valutaen er en noteringsvaluta.

I det første eksemplet er det euro og amerikansk dollar det er snakk om, mens det i det andre eksempelet er britiske pund og australske dollar det dreier seg om. Har man for eksempel en noteringsverdi på 1,08270 på EURUSD så innebærer det at man må betale 1,08 USD for 1 euro. Verre enn dette er det ikke.

Men så over til det som er det spennende: hvordan kan man spekulere og profitere på dette? Kort fortalt foregår valutahandel på to forskjellige måter: enten kjøper du eller så selger du. Tror du at euroen vil styrke seg mot dollaren velger du en kjøpsposisjon, men tror du situasjonen vil utvikle seg motsatt velger du en salgsposisjon. På et diagram vil retningen i dette tilfellet være oppover hvis euroen styrker seg, mens retningen vil være nedover hvis dollaren styrker seg.

Valuta – generelt

Handel med valuta / forex handel er verdens største finansielle marked, og det er knapt til å tro hvilke beløp det handles for hver eneste dag – vi snakker her om milliarder av dollar! De ufattelige beløpene som er i sving innebærer at markedet er veldig volatilt, og det betyr at man kan oppleve store svingninger hver dag. Handler man med giring vil derfor en endring på 1% i et valutakryss/valutanotering kunne gi enorme utslag på din posisjon – og da snakker vi fort om 30-40% avkastning!

Faktorene som påvirker de forskjellige valutaene er mange, og en hendelse som virker positivt for én valuta vil virke negativt på en annen. For den vanlige mannen i gata vil det derfor oppleves som nærmest umulig å holde kontroll på dette, og å oppsøke gode kilder på nettet vil derfor kunne lønne seg.

Hvis vi skal trekke frem noen elementer som påvirker valutakursene så vil det være naturlig å nevne politikk og rentepolitikk, inflasjon, arbeidsmarkedstall samt import/eksporttall.

Hvis dette er ting som interesserer deg til vanlig har du absolutt et godt grunnlag i bunn, og med cfd handel har du alle muligheter til å dra nytte av dette slik at du kan få profitt av din kunnskap!

Lykke til!